Autisme – Apps en spellen

Er worden steeds meer apps ontwikkeld om mensen met autisme te helpen bij zelfstandig leven. De apps vergroten de zelfredzaamheid en eigen regie van mensen met autisme. Er zijn apps op allerlei gebieden. En ook bordspellen die ondersteunen.

Op deze pagina vind je een selectie van apps en spellen. Op de website van Disability Studies in Nederland (tab Doen) vind je er nog veel meer.

Apps bij autisme

Autiplan bij autismeAutiplan
AutiPlan is een app waarmee je met duidelijke dag- en weekplanning en pictogrammen meer structuur en overzicht kunt bieden. Met de app maak je eenvoudig duidelijke dag- en weekoverzichten met stappenplannen en pictogrammen.

 

Aut ThereAut There app autisme
AutThere is een sociale app voor jongeren met autisme. Met de app vinden ze gemakkelijker jongeren met dezelfde interesses als zijzelf. De AutThere app is bedoeld om het sociale isolement waar veel jongeren met autisme mee te maken hebben, te doorbreken.

 

Coach2Care app autismeCoach2Care
De digitale coaches van Coach2Care stimuleren zelfredzaamheid bij mensen met Autisme in overgangsfasen van de levensloop, waarbij de nieuwe situatie onwennig, onduidelijk of stressvol kan zijn.

 

Spellen bij autisme

Een steekje los spelEen steekje los
Een steekje los kan ingezet worden tijdens gespreksgroepen. Het spel is bijzonder geschikt voor gemengde groepen, zoals cliënten, familieleden en begeleiders. Oorspronkelijk is het spel gericht op geestelijke gezondheid, maar er is een uitbreidingsset Autismespectrumstoornis verkrijgbaar.

Ik ben speciaal spelIk ben speciaal
Ik ben speciaal is een spannend spel voor 2 tot 6 spelers, vol humor en spanning. Hiermee verken je met jongeren met autisme speels de kernbegrippen van “Ik ben speciaal” zoals binnenkant, buitenkant, talenten, beperkingen en autisme.

Bron: www.kennispleingehandicaptensector.nl

Facebooktwitterlinkedinmailby feather